Find klub & vær med

Scoringer i football

I amerikansk fodbold kan et hold score point på flere måder, der hver især giver et forskelligt antal point:

Touchdown: 6 point

Det der bedst kan betale sig, er at score et touchdown. Det giver 6 point. Det gøres enten ved at løbe over modstanderens mållinje og ind i end zonen med bolden, eller ved at kaste bolden til en medspiller, der allerede befinder sig der.

Ekstra point: 1 point

Når et hold scorer et touchdown, får det mulighed for at score et extra point, ved at sparke bolden i mål mellem modstanderens to lodrette stænger.

Ekstra point: 2 point

Man kan også vælge at forsøge en twopoint-conversion der er ét ekstra forsøg på at løbe eller kaste bolden fra 3-yard linjen. Det giver to point.

Field goal: 3 point

Et hold kan opgive at nå modstanderens end zone, og i stedet prøve at score et field goal, der giver 3 point. Det sker når angriberne er tæt nok på modstanderens end zone og når de efter 3 forsøg ikke er lykkes at komme 10 yards frem, så bruges det fjerde forsøg til et field goal. Til dette formål har holdet som regel en specialist – en kicker – hvis eneste opgave er at sparke bolden i mål. Danskeren Morten Andersen er f.eks. en sådan specialist.

Safety: 2 point

Endelig kan et hold score to point for en safety, ved at presse modstanderens angreb ned i deres egen end zone. Det svarer til en slags selvmål

Om DAFF