Find klub & vær med

Flag football med ved OL 2028

Efter gennem flere år at have arbejdet ihærdigt for at få flag football på OL-programmet, har IFAF og NFL netop bekræftet at flag football bliver en del af OL-programmet 2028! Flag football vil være på programmet for første gang ved OL i Los Angeles 2028.

Vi er begejstrede over at IOC har optaget flag football som en olympisk sport og sat det på OL-programmet i Los Angeles 2028 (LA28). Dette er en utrolig mulighed for sporten både på verdensplan og i Danmark.

 ”Det er fantastisk at flag football er kommet på OL-programmet til LA 2028. Det er en stor mulighed for at skabe synlighed på sporten, hvilket kan være fundamentet for at udvikle sporten i Danmark. Derudover vil det være næsten eventyrligt, hvis det lykkes at kvalificere os til OL – det er stort for et lille forbund som DAFF” udtaler Formand for DAFF Nadia Panzio.

Danmarks Herrelandshold i flag football har markeret sig med imponerende resultater gennem årene. De har vundet EM seks gange i træk fra 2009 til 2019 og nåede fjerdepladsen i 2023. Danmark har med fem medaljer ved verdensmesterskaberne, heriblandt sølv i 2008, 2010 og 2016, samt bronze i 2012 og 2018. vist sit potentiale til at konkurrere på OL-niveau.

Synlighed for sporten i Danmark

Der er ingen tvivl om at som OL-sportsgren, skal vi udnytte denne fantastiske mulighed for at øge flag footballs synlighed og potentiale i Danmark. Den olympiske scene giver en unik platform til at fremme sporten og inspirere unge talenter til at deltage og udforske flag football.

Fantastisk det nu er en realitet, at flag football er på OL-programmet til LA28. I forhold til at kvalificerer os til OL 2028, så er vores herrelandshold umiddelbart bedste bud, taget i betragtning de vandt EM 6 gange i træk indtil vi kun blev 4 ved EM i år, og derudover har vi hentet medaljer ved flere VM’er. Vores kvindelandshold har ikke de samme meritter at basere forventninger til kvalifikation på, men de kan sagtens overraske, da de har potentialet. Nu afventer vi IFAF for at få de præcise kriterier for kvalifikation til LA28, før vi kan lave den endelige plan. Ind til da skal vi dialog med flere interessenter, i første omgang Danmarks Idræts Forbund og Team Danmark.” afslutter Direktør i DAFF, Lars Carlsen.

Læs hele artiklen fra NFL og IFAF her:  https://www.americanfootball.sport/2023/10/16/global-confirmation-olympic-inclusion/

Om DAFF