Find klub & vær med

Jakob Zinck ny head coach for herrelandsholdet

Herrelandsholdet har fået ny Head Coach

I oktober 2022 trådte Lars Carlsen tilbage som Head Coach efter 22 år på posten, og herefter gik processen med at finde en ny Head Coach i gang. Det er en betydningsfuld rolle for football i Danmark, og det var afgørende, at der var en åben proces, hvor alle fik chancen for at ansøge.

Det har været en udfordrende opgave at skulle vælge blandt nogle meget kompetente ansøgere, hvorfor Herrelandsholdets kaptajner også har været inddraget i opgaven, da det var vigtigt den nye Head Coach har spillernes opbakning.

Valget er faldet på Jakob Zinck Thellufsen som ny Head Coach for Herrelandsholdet.

Jakob Zinck Thellufsen ny Head Coach

Valget er faldet på Jakob, da han har erfaring som både træner og sportschef i Aalborg 89ers, hvilket er relevant ift. at bestride jobbet som Head Coach på Herrelandsholdet. Derudover har Jakob erfaring fra alle landshold. Jakob har stor styrke i sin viden om football, og er meget stærk på analysedelen og hvordan denne omsættes på banen.

Hvem er Jakob?

Jakob har gjort hurtig karriere som coach, en rejse der startede i 2014 som DB-coach på NL holdet i Aalborg 89ers. I 2015 blev han udnævnt til Defensive Coordinator på holdet. I 2016 blev han Head Coach og holdt samtidig rollen Defensive Coordinator, og i 2017 fortsatte han som Head Coach, og nu som Offensive Coordinator, dette fortsatte han frem til 2020. I 2020 blev han Sportschef og Offensive Coordinator. I 2021 var han tilbage som Head Coach og Defensive Coordinator, noget han stadig er. Derudover har Jakob DAFFs træneruddannelse Niveau 1, og har også været instruktør på positionstrænerkursus.

Jakob Zinck Thellufsen har erfaring fra alle landsholdsniveauer, idet han har været Assistent Coach på U17 landsholdet, U19 landsholdet, og siden 2019 på Herrelandsholdet, hvor han i 2022 var Special Team Coordinator.

I det civile er Jakob Lektor i Energiplanlægning ved Aalborg Universitet.

Jeg har kendt Jakob gennem noget tid og fulgt hans udvikling som coach for Aalborg 89ers, hvor han har været en vigtig brik i at løfte niveauet på holdet. Jakob har været en del af landsholdsprogrammet en del år, hvor han har været en del af både U17 og U19 landsholdene, og siden 2019 en del af coaching staff på Herrelandsholdet, det seneste år som Special Team Coordinator. Han har således et godt kendskab til programmet og er kendt af spillerne. Når alle opgaverne i jobbet som head coach for Herrelandsholdet tages i betragtning, så krydser Jakob af på de allerfleste. Han er struktureret og organiseret, og jeg ved at DAFF har fået en meget kompetent leder til Herrelandsholdet. Jeg ser med glæde frem til at samarbejde med Jakob, og sammen med ham løfte Herrelandsholdet op på et endnu højere niveau” fortæller DAFFs Direktør Lars Carlsen.

Det er ikke kun hos Direktør, Lars Carlsen der er glæder at spore. Jakob glæder sig til at komme i arbejdstøjet, og sætte sit eget præg på en stilling, hvor der allerede har været meget succes.

Jeg er meget beæret over at blive udnævnt til Head Coach for Herrelandsholdet. Det er i mit hoved det højeste coaching job i Danmark, og den med mest bevågenhed. Jeg får lov at arbejde med de bedste danske spillere og spille kampe mod de bedste landshold.” fortæller Jakob Zinck Thellufsen.

I min optik gør landsholdet allerede en masse ting rigtigt, og de ting holder vi fast i og fortsætter med, men jeg vil selvfølgelig sætte mit eget præg på programmet, så der vil komme ændringer”.

Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med arbejdet, og det er lidt med ærefrygt at tage over efter den institution Lars Carlsen har været for landsholdsfodbold i Danmark. Heldigvis er han ikke længere væk end at jeg stadig kan trække på alle de mange års erfaringer han har gjort sig, hvilket vil være værdifuldt for mig, og holdet i det fremadrettet arbejde på at komme til tops.

Det første skridt er at få sammensat en staff og samtidig få lagt en plan for sæsonen. Vi ved allerede nu vi skal spille hjemme mod Serbien den 5. august, og jeg planlægger med vi har de første landsholdsaktiviteter i løbet af foråret”.

Da landsholdet står på skuldrene af klubberne og det arbejde der finder sted der, så håber jeg på opbakning fra spillere og trænere i alle vores klubber, så vi kan sætte et super godt landshold på banen, der kan levere underholdning og gode resultater for vores fans!” slutter Jakob Zinck Thellufsen.

Hvad skal der ske nu?

Arbejdet med planlægningen af Herrelandsholdets aktiviteter er i fuld gang. Der er 2 landskampe i 2023, hvor den første allerede skal spilles d. 5. august mod Serbien i Gentofte. Den anden kamp skal spilles i slutningen af oktober, mod en endnu ukendt modstander.

Jakob er i gang med at sammensætte et staff - der vil blive meldt info så snart detaljerne er på plads.

Se mere om Herrelandsholdet her: https://www.daff.dk/amerikansk-fodbold/landshold/a-landsholdet/

Om DAFF