Home Regler

Konkurrenceregler

Konkurrencereglerne anvendes til alle konkurrencer afholdt af DAFF. Her finder du blandt andet svar på reglerne om alderskategorier, tid, tøj, sikkerhedsbegrænsninger indenfor tumbling, stunts, pyramider og basket tosses, samt andre generelle bestemmelser i forbindelse med konkurrencedeltagelse. Det er vigtigt at læse konkurrencereglerne grundigt igennem, da overtrædelse af reglerne giver strafpoint, eller i værste fald diskvalificering.

 

Se DAFFs konkurrenceregler for sæson 2019/2020 her.

 

Har du spørgsmål til reglerne, eller er du i tvivl om, hvorvidt en regel skal fortolkes mm., så kontakt mikael.sohn.ottesen@daff.dk.

 

Hvis spørgsmålet går på et bestemt element, bedes du filme elementet/sekvensen og sende ind til vurdering. Der vil som udgangspunkt ikke blive kommenteret på spørgsmål, som ikke understøttes af en film, hvilket har til formål at mindske fejlopfattelser og misforståelser. Du kan forvente svar inden for 5 arbejdsdage.

 

Sikkerhedsreglerne er på engelsk og da der bliver anvendt mange fagudtryk i konkurrencereglerne, findes der en ”Cheerleading Glossary”, hvor du kan finde svar på definitioner indenfor eksempelvis følgende fagudtryk, ”Base, Pyramid, Inversion, Basket toss, Stunt, Release move” mm.

Se DAFFs Cheerleading Glossary

 

Konkurrenceregulativ

Konkurrenceregulativet indeholder de overordnede regler for bl.a. konkurrenceafvikling, licens samt saktioner for foreninger og enkeltpersoner ved overtrædelse af reglerne.

Download DAFFs Konkurrenceregulativ

Spørgsmål til Konkurrenceregulativet skal rettes til daff@daff.dk

 

Klubskifteregler

Klubskiftereglerne indeholder reglerne for klubskifte i løbet af sæsonen.

Download DAFFs Klubskifteregler

Spørgsmål til Klubskiftereglerne skal rettes til daff@daff.dk

 

Code of Conduct

Code og Conduct skriver under fire hovedområder, hvorledes vi ønsker tilgangen til cheerleading skal være

Download DAFFs Code of Conduct

Spørgsmål til Code of Conduct skal rettes til daff@daff.dk

 

 

Aldersregler

For at kunne konkurrere i DAFFs konkurrencer, skal alle udøvere på holdet ligge indenfor samme alderskategori. DAFF har følgende alderskategorier:

  • Peewee Minors
  • Peewee
  • Junior
  • Senior

Såfremt enkelte udøvere på holdet ikke opfylder aldersgrænserne, er der mulighed for at søge om dispensation for netop den / de udøver(e) som ikke er berettigede til at konkurrere inden for den oplagte alderskategori. DAFF Aldersdispensationsudvalg vil behandle ansøgningen hurtigst muligt. Der skal udarbejdes én ansøgning pr. udøver som der søges dispensation.

Download blanket til Ansøgning om Ansøgning om aldersdispensation

 

Bedømmelse

Ved deltagelse i DAFFs konkurrencer, bliver alle rutiner bedømt ud fra et fælles score sheet indenfor den kategori der bedømmes. Det er vigtigt, at du som træner sætter dig grundigt ind i score sheet’et inden du sammensætter din rutine. Efter at have læst score sheet’et igennem ved du først, hvad forskellige elementer bør vægte i rutinen.

Download Score sheet for Cheerleading (Peewee Minor)

Download Score sheet for Cheerleading (Peewee, Junior B, Junior Elite, Senior B og Senior Premier)

Download Score sheet for Group Stunt

Download Score sheet for Partner Stunt

Download Glossary

 

ECU konkurrence regler

Her kan du downloade de aktuelle konkurrenceregler fra ECU for EM.