Find klub & vær med

Flag football – taktik, styrke og fællesskab

Flag football er for alle

Sporten er som udgangspunkt for alle!

Måske er du typen, som har siddet foran fjernsynet og set NFL, og tænkt ”Det ville jeg virkelig gerne prøve”. Så har du måske droppet idéen igen, da du så nogle af de store taklinger. Dem slipper du for i flag football. Du får altså al actionen men uden at skulle frygte at en tung forsvarsspiller kommer hoppende ind i dig, når du har grebet bolden fra quarterbacken og er på vej til at score.

Flag football er også en sport, som kan lære dig en masse om taktik og samarbejde. Holdets succes afhænger af, at hver enkelt spiller forstår sin rolle på holdet, og er i stand til at samarbejde.

For nogle kan reglerne i amerikansk fodbold virke uoverskuelige, men i flag football er de for de fleste lettere at forstå.Flag football er sjovt, fordi intensiteten på hvert spil er så stor. Sporten indeholder mange fede aspekter, og stiller krav til hurtighed, atletiske evner, overblik, teknik og ikke mindst taktik. Spillet går meget hurtigt, hvilket betyder at man skal spille sammen som et hold. Der er ikke plads til enkeltmandspræstationer på et flag football hold.

Idéen med spillet er at bibeholde alle de fede elementer fra det for mange kendte amerikansk fodbold, men samtidig fjerne de hårde kontakt elementer. Dette gør flag football til et meget relevant boldspil for mange, da det indeholder en masse tekniske og taktiske elementer, som gør NFL attraktivt for mange hver lørdag/søndag.

I flag football spiller man 5 mod 5 på en bane, der fylder cirka 1/3 af en almindelig fodbold bane. En kamp varer 2×20 min effektiv spilletid. Sæsonen løber fra april til september.

Du kan læse meget mere om træning, reglerne og positioner her på siden, samt finde en klub i nærheden af dig.
Om DAFF