Find klub & vær med

Scoringer og point

Et touchdown scores ved at en spiller enten løber ind i modstandernes endzone med bolden, eller at spilleren griber bolden i endzone. Et touchdown giver 6 point, og udløser et ekstra forsøg, hvor holdet kan vælge at score et ekstra point 5 yard fra modstanderens endzone, eller at lave en two-point-conversion, som sker 12 yard fra modstanders endzone.

Sådan scores der i flag football

I flag football kan et hold score point på flere måder, der hver især giver et forskelligt antal point.

Touchdown: 6 point

Det der bedst kan betale sig, er at score et touchdown. Det giver 6 point. Det gøres enten ved at løbe over modstanderens mållinje og ind i end zonen med bolden, eller ved at kaste bolden til en medspiller, der allerede befinder sig der.

Ekstra point: 1 point

Når et hold scorer et touchdown, udløser det et ekstra forsøg, hvor holdet kan vælge at score et ekstra point 5 yard fra modstanderens endzone, eller at lave en two-point-conversion. Gribes bolden i endzone, scorer holdet 1 ekstra point.

Ekstra point: 2 point

Man kan også vælge at forsøge en two-point-conversion der er ét ekstra forsøg på at løbe eller kaste bolden i endzone fra 12 yard fra modstanderes endzone. Det giver to point.

Safety: 2 point

Hvis forsvaret tackler angrebet i angrebet endzone, giver det forsvaret to point, samtidig med at de får bolden.

Returnering af ekstra point: 2 point

Hvis forsvaret intercepter bolden på angrebets ekstra point forsøg, og løber den helt til modstanderens endzone får de to point.

Vil du være en del af fællesskabet?

At være en del af fælleskabet handler om at finde din plads i en klub, hvor du kan dyrke din passion og være omgivet af ligesindede. Vi tilbyder et bredt udvalg af klubber over hele landet, der er klar til at byde dig velkommen.

Find din lokale klub

Niveau

Det er en fordel at du kender en lille smule til de grundlæggende regler og selve spillets opbygning. Det er ikke vigtigt, at du ved helt præcist hvordan de forskellige positioner bevæger sig på banen. Det lærer du til træning. Det er heller ikke vigtigt at du ved hvor på banen netop du skal spille. Det finder trænerstaben lynhurtigt ud af, da du vil bliver introduceret til de forskellige positioner i løbet af træningen. Ofte har trænerstaben en ide om hvor på banen du hører hjemme, og så finder I ud af det sammen.

Du behøver altså ikke at have en specielt højt niveau for at spille eller en kanon god kondition. Du skal have et ønske om at være en del af et hold, i en enorm strategisk sportsgren. Og så skal du selvfølgelig have en vilje til at komme til træning med dine holdkammerater, og bliver bedre gang for gang. Amerikansk fodbold er en sportsgren hvor der forventes en høj træningsmoral og disciplin.

Aldersgrupper

Der er forskellige aldersgrupper indenfor amerikansk fodbold.

Vi har aldersgrupper for Mikro (U10), Mini (U12), Kadet (U12), Development (U16), Junior (U19) og Senior.

Om DAFF