Find klub & vær med

Hvem er sporten for?

Sporten er som udgangspunkt for alle!

Måske er du typen, som har siddet foran fjernsynet og set NFL, og tænkt ”Det ville jeg virkelig gerne prøve”. Så har du måske droppet idéen igen, da du så nogle af de store taklinger. Dem slipper du for i flag football. Du får altså al actionen men uden at skulle frygte at en tung forsvarsspiller kommer hoppende ind i dig, når du har grebet bolden fra quarterbacken og er på vej til at score.

Taktik og samarbejde

Flag football er også en sport, som kan lære dig en masse om taktik og samarbejde. Holdets succes afhænger af, at hver enkelt spiller forstår sin rolle på holdet, og er i stand til at samarbejde.

For nogle kan reglerne i amerikansk fodbold virke uoverskuelige, men i flag football er de for de fleste lettere at forstå. Læs mere om spillet og reglerne her.

Strategisk spil

Flag football er for dem som elsker strategi, statistik og udvikling af spilsystemer.

Spillerne på det højeste niveau bruger meget tid på at lære holdets playbook at kende, og på at se video fra deres egne træninger og af de andre hold.

  • Læs mere om spillet her.
  • Se alle positioner her.

Vil du være en del af fællesskabet?

At være en del af fælleskabet handler om at finde din plads i en klub, hvor du kan dyrke din passion og være omgivet af ligesindede. Vi tilbyder et bredt udvalg af klubber over hele landet, der er klar til at byde dig velkommen.

Find din lokale klub

Niveau

Det er en fordel at du kender en lille smule til de grundlæggende regler og selve spillets opbygning. Det er ikke vigtigt, at du ved helt præcist hvordan de forskellige positioner bevæger sig på banen. Det lærer du til træning. Det er heller ikke vigtigt at du ved hvor på banen netop du skal spille. Det finder trænerstaben lynhurtigt ud af, da du vil bliver introduceret til de forskellige positioner i løbet af træningen. Ofte har trænerstaben en ide om hvor på banen du hører hjemme, og så finder I ud af det sammen.

Du behøver altså ikke at have en specielt højt niveau for at spille eller en kanon god kondition. Du skal have et ønske om at være en del af et hold, i en enorm strategisk sportsgren. Og så skal du selvfølgelig have en vilje til at komme til træning med dine holdkammerater, og bliver bedre gang for gang. Amerikansk fodbold er en sportsgren hvor der forventes en høj træningsmoral og disciplin.

Om DAFF