Find klub & vær med

Positioner i cheerleading

Cheerleading er en seriøs konkurrencesport, som samler piger og drenge, store som små. Der er plads til alle på et cheerleadinghold, som har lyst og mod på at udvikle sig sportsligt og kammeratligt. Foruden det sportslige, betyder sammenholdet utrolig meget for netop denne sportsgren, da tillid og respekt for hinanden er en selvfølge, når man løfter og kaster med hinanden.

Indenfor cheerleading er der nogle forskellige positioner, som man kan blive tildelt:

Flyer/top

Som top/flyer er du personen, der bliver løftet, kastet med og står øverst i pyramiden. Det kræver, at du har en god fysik og kropskontrol. Ofte bliver top/flyers valgt ud fra størrelse, men udvikler du en god teknik, betyder størrelsen ikke noget.

Base

Som base er du personen, som løfter og kaster toppen/flyeren. Som base kræver det, at du har god fysisk styrke. Der skal gode muskler og styrke til for at kunne udføre de stunts, som pyramider og basket tosses, som indgår i opgaven.

Spotter

En spotter har ansvar for at gribe toppen/flyeren, hvis han/hun skulle falde ned fra et stunt eller en pyramide. En front eller back spotter er derimod kun delvist med til at løfte, kaste og gribe toppen/flyeren. Som front eller back spotter har du dog ikke den primære vægt fra toppen/flyeren, som en base har.

Som ny, skal du ikke på forhånd vide, hvilken position du ønsker. I din klub vil du få vejledningen og du bliver hjulpet på vej, så du finder din favoritposition.

Vil du gerne være en del af et stærkt fællesskab, udfordre dig selv og være med i en fed konkurrencesport, så er cheerleading måske lige præcis det, du mangler?

 

Om DAFF