Find klub & vær med

Introduktion til Cheerleading og ADHD

Cheerleading er en sportsgren, der med dens struktur og krav til samarbejde er særdeles velegnet for børn og unge med ADHD. Samarbejde, tillid og relationer er kerneværdier i cheerleading, da mange af sportens elementer kræver præcis og koordineret holdindsats for at lykkes.

Hvad er ADHD?

ADHD er en af de mest almindelige psykiske lidelser blandt børn og unge, der påvirker cirka 5 % af børnene i skolealderen. ADHD kendetegnes af opmærksomhedsproblemer, hyperaktivitet og impulsivitet. Når du arbejder med børn og unge diagnosticeret med ADHD, er det vigtigt at være opmærksom på barnets udviklingsalder i forhold til dets biologiske alder. Det kan være nødvendigt at justere dine forventninger, da børn med ADHD ofte er bagud i deres udvikling sammenlignet med deres biologiske alder.

Fordelene ved fysisk aktivitet

ADHD kan medføre udfordringer for børn og unge i deres sociale liv og skolegang. Undersøgelser peger på, at fysisk aktivitet hjælper personer med ADHD. De indikerer, at regelmæssig træning kan forbedre deres hjernefunktion og den generelle kognitive performance. Fysisk aktivitet i form af sport kan derfor hjælpe børn med ADHD til at brænde deres overskydende energi af.

Cheerleading og ADHD

Cheerleading er en holdsport, der kræver et bredt spektrum af forskellige roller og færdigheder, hvilket gør den velegnet til børn med ADHD. Den struktur og krav til samarbejde, der er i cheerleading, kan være en fordel for børn med ADHD.

Har du et barn med ADHD, som gerne vil prøve cheerleading?

Cheerleading karakteriseres ved meget struktur, at være fysisk krævende og have en klar fordeling af opgaver/roller. Der er tydelige og klare linjer i træningen, og i særdeleshed i det færdige spil eller den endelige rutine. Alle ved lige præcis hvad de skal gøre hvornår, hvilket gør sportsgrenene forudsigelige og afgrænset på mange områder.

Hvis du har et barn med ADHD, som gerne vil prøve cheerleading, så læs mere på linket herunder.

Uddannelse af trænere

Som træner har du mulighed for at deltage i et kursus, hvor du kan lære at skabe et inkluderende og understøttende miljø for børn med ADHD. Ved gennemførsel af kurset modtager du et kursusbevis.

 

Om DAFF