Find klub & vær med

Dommer i Danmark

Vi siger at det ikke er svært at blive dommer i amerikansk fodbold. Det kan virke som et svært spil, for den uerfarne observatør – men det er det ikke. Hvis man gerne vil have dybere kendskab til sporten, hjælpe sin egen klub eller blot tjene lidt ekstra penge ved siden af sit normale studie eller arbejde – så har vi brug for dig!

Hvordan bliver man dommer?

  • Det nederste lag i dommerhuset er F- licensen, som er til forældre, fans og andre omkring ungdomsholdene, som vil være med til at dømme.  Som Ungdomsstævne dommer bliver man sat sammen med andre erfarne dommere, hvor der er mulighed for at stille og spørgsmål til spillet. Kurset finder du her.
  • E-licensen bruges som certificering, hvis en klub mangler en dommer. Det er vigtigt at dommeren tidligere har haft minimum en c-licens.
  • C-dommer licensen er den mest almindelige dommerlicens. Den er adgangsgivende til alle rækker i Danmark, undtagen National Ligaen.
  • A & B licensen er Elitedommerlicensen, og kræves for at dømme National Ligaen
  • International Dommer er adgangsgivende til at dømme internationale kampe

Helt ny dommer

Som helt ny dommer har vi et basisforløb der introducerer dig til dommeropgaven. Første del af dette er at tage vores online basiskursus som findes som ren e-læring. Anden del er et kursus hvor der samles op på elementer fra e-læringskurset.

Derefter skal du tage 1 positionsspecifikt kursus for at opnår dommerlicens.

Bliver man betalt?

Hvis du har min. en C-dommerlicens i DAFF, så gør du. Som dommer i DAFF bliver du betalt efter statens takst, som i 2022 lå på 250 kr. + diæter. Honoraret er skattefrit, og giver dig mulighed for at komme helt tæt på sporten.

Om DAFF