Find klub & vær med

Hvem er sporten for?

Amerikansk fodbold er for alle!

Der er ingen foretrukken kropstype, intet foretrukken konditionsniveau eller aldersgrænse. Amerikansk fodbold er for hurtig-løberne og for de tunge stærke drenge/piger. Det en sportsgren hvor sammenhold, strategi og teamsport er i højsædet.

Amerikansk fodbold er for alle

Som sportsgren er amerikansk fodbold en smule atypisk hvis man sammenligner med andre sportsgrene. Vi siger, at football er for alle, fordi vores sport favner alle kropstyper – fra de top tunede atleter til de overvægtige drenge. Der er ingen vægtklasse eller kropstype der er foretrukken amerikansk fodbold. Alle er velkomne uanset køn, størrelse, atletiske evner og talent. Vores sport ville ikke være den samme uden dem alle.

De yngste football spillere i Danmark er omkring 10 år gamle, den ældste er i 50’erne.

Vi er ét hold

Amerikansk fodbold er et enormt taktisk spil, hvor alle bevæger sig mod samme mål. Alle spillere har en veldefineret rolle og ingen spillere er uundværlige. Både angrebet og forsvaret består både af store tunge spillere og de små hurtige spillere. Dette gør netop et amerikansk fodbold til en unik team sport.

Fx er quarterbacken og de hurtige receivers afhængige af, at den offensive linje beskytter dem mod forsvaret. Det er derfor vigtigt, at de instruktioner der bliver givet, også bliver efterfulgt. Hvis en spiller ikke hører efter eller gør som der bliver sagt, falder hele angrebet eller forsvaret sammen, og holdet taber.

Der er derfor et naturligt stærkt sammenhold på et amerikansk fodbold. Vi er intet uden hinanden, og de mange træningstimer på banen giver sporten et stort socialt aspekt.

Strategisk spil

Amerikansk fodbold fans bliver ofte kaldt for nørder. Det er i hvert fald for dem som elsker strategi, statistik og udvikling af spilsystemer.

Hvis man ser på sidelinjen til en football-kamp, står trænerne med headsets, har spil-sheets hængende i buksekanten og der bliver givet fagter ind på banen. Hvad mange ikke er klar over er, at en football kamp ofte er planlagt helt ned i detaljerne. Så alle på forhånd ved hvad der skal gøres hvornår.

Spillerne på det højeste niveau bruger meget tid på at lære holdets playbook at kende, og på at se video fra deres egne træninger og af de andre hold.

 

Vil du være en del af fællesskabet?

At være en del af fælleskabet handler om at finde din plads i en klub, hvor du kan dyrke din passion og være omgivet af ligesindede. Vi tilbyder et bredt udvalg af klubber over hele landet, der er klar til at byde dig velkommen.

Find din lokale klub

Niveau

Det er en fordel at du kender en lille smule til de grundlæggende regler og selve spillets opbygning. Det er ikke vigtigt, at du ved helt præcist hvordan de forskellige positioner bevæger sig på banen. Det lærer du til træning. Det er heller ikke vigtigt at du ved hvor på banen netop du skal spille. Det finder trænerstaben lynhurtigt ud af, da du vil bliver introduceret til de forskellige positioner i løbet af træningen. Ofte har trænerstaben en ide om hvor på banen du hører hjemme, og så finder I ud af det sammen.

Du behøver altså ikke at have en specielt højt niveau for at spille eller en kanon god kondition. Du skal have et ønske om at være en del af et hold, i en enorm strategisk sportsgren. Og så skal du selvfølgelig have en vilje til at komme til træning med dine holdkammerater, og bliver bedre gang for gang. Amerikansk fodbold er en sportsgren hvor der forventes en høj træningsmoral og disciplin.

Aldersgrupper

Der er forskellige aldersgrupper indenfor amerikansk fodbold.

Vi har aldersgrupper for Mikro (U10), Mini (U12), Kadet (U12), Development (U16), Junior (U19) og Senior.

Om DAFF