Find klub & vær med

Football – unikt fællesskab og holdånd

Football er for alle

Amerikansk fodbold ideel for dem som gerne vil være en del af den ultimative holdsport, fordi man skal bruge sin krop, sit hoved og sine holdkammerater. Amerikansk fodbold er både sjovt og udfordrende, fordi det fysiske aspekt er som ingen andre sportsgrene. I amerikansk fodbold skal du tackle, løbe, hoppe og meget andet. Kom ud til os, vi skal nok lære dig det.

Alle kan være med

Der er plads til alle! Der er ingen foretrukken kropstype, intet foretrukken konditionsniveau eller aldersgrænse. Amerikansk fodbold er for hurtig-løberne og for de tunge stærke spillere.

Alle er velkomne uanset størrelse, atletiske evner og talent. Vi siger, at football er for alle, fordi vores sport favner alle kropstyper – fra de top tunede atleter til de overvægtige drenge. Vores sport ville ikke være den samme uden dem alle. Alle oplever at lige netop de gør en forskel uanset køn og størrelse, og holdet oplever at de ikke kan undvære hinanden.

En sport med muligheder

Er man ambitiøs med sin sport er der rigtig mange muligheder for at tage det videre til et højere niveau. Der er både landshold for senior, U19 og U17, som jævnligt deltager i de nordiske og europæiske mesterskaber.

Derudover er det også en mulighed at komme til USA og spille på high school. Hvis man er rigtig dygtig kan man komme til at spille på et amerikansk universitet samtidig med man tager sin uddannelse.

Hvordan spilles amerikansk fodbold?

Amerikansk fodbold spilles på en bane, som måler ca. 110×45 meter, som er en smallere og længere bane end almindelig fodbold (soccer). Hvert hold har et mål i hver ende af banen, og en målzone kaldet endzone.

Et hold består af op til ca. 45 spillere, men kun 11 af disse er på banen samtidig. Hver spiller har en helt fast og veldefineret rolle og position på banen. Man spiller normalt enten forsvar eller angreb, og når et hold mister bolden, skiftes de 11 angribere ud med 11 forsvarere.

En kamp spilles i fire perioder kaldet quarters, med hver 12 minutters effektiv spilletid. Ved slutningen af 1. og 3. quarter bytter holdene banehalvdel uden yderligere pause, og efter 2. quarter er der halvlegspause på 20 minutter. Den effektive spilletid betyder, at en kamp typisk vil tage 2-3 timer. De store kampe i USA, så som Super Bowl, tager dog meget længere tid, da disse kampe er bygget op som et kæmpe show og kan vel mest samlingens med VM finalen i soccer.

Om DAFF