Find klub & vær med

ATK – Amerikansk Fodbold

På denne side finder du alt vores AT-materiale, som du og din klub frit kan benytte i jeres daglige arbejde og træning.

Aldersrelateret træning fokuserer på at give børn og unge de optimale betingelser for udvikling. Dette opnås blandt andet ved at tilpasse træningen, så den tager højde for både deres biologiske og kronologiske alder. Med dette som udgangspunkt er formålet med AT-materialet at bidrage til skabelsen af det bedste træningsmiljø for jeres medlemmer, både dem, der allerede er en del af klubben, og dem, der måske er på vej til at blive det.

ATK 2.0

DAFFs Aldersrelaterede Træning tager sit teoretiske udgangspunkt i Team Danmarks og Danmarks Idrætsforbunds aldersrelaterede træning, kendt som ATK 2.0.

Vi har udvalgt og præsenteret de mest afgørende oplysninger, som du har brug for til at skabe optimale træningsmiljøer for dine spillere. Du kan finde disse oplysninger under træningsanbefalingerne. Hvis du stadig er interesseret i at læse mere detaljeret om de enkelte områder, er hele bogen tilgængelig.

Download bogen

Det samlet DAFF AT-materiale

Download

Nedenfor finder du de individuelle delelementer af DAFFs AT-materiale.

Online øvelseskatalog

Tackle manual

DAFF har i samarbejde med vores landstrænere udviklet en tacklemanual, som skal standardisere og støtte klubberne i tacklingsspillet. Tacklemanualen fra DAFF giver klubber, hold og trænere et fælles sprog og retning inden for teknikken. Formålet med DAFFs tacklemanual er at gøre det lettere for trænerne at give spillerne de bedste forudsætninger for at udføre sikre taklinger.

Træningsanbefalinger

Om du er træner for Mini eller Junior, så har alle årgange forskellige træningsnuancer, der kræver, at du forstår din målgruppe for at kunne levere den mest alderssvarende træning. DAFFs træningsanbefalinger giver dig et hurtigt overblik over de overvejelser, der bør være i fokus inden for træningsmiljøet, sportspædagogik, teknisk træning, fysisk træning og mentaltræning.

  • Træningsanbefalinger til Mikro
  • Træningsanbefalinger til Mini
  • Træningsanbefalinger til Kadet
  • Træningsanbefalinger til Development
  • Træningsanbefalinger til Junior
  • Træningsanbefalinger til Senior

Teknikprogressionsskemaer

DAFFs Teknikprogressionsskemaer er udarbejdet som anbefalinger til, hvordan bevægelser og teknikker kan prioriteres for spillerne. Progressionsskemaerne skal støtte trænerens arbejde og fungere som et redskab til at give spillerne de mest optimale forudsætninger for udvikling. Fokus er både på de nødvendige motoriske og koordinationsfærdigheder samt de tekniske færdigheder.

Styrketræningsprogram for Mikro til Development

Programmet er designet til at lære den unge spiller at træne fornuftigt og opnå en god teknik, især i de store flerleddede øvelser. Programmet er udviklet, så det kan udføres som en holdaktivitet eller med både få og mange spillere, ledsaget af en kvalificeret træner. Det er vigtigt at bemærke, at børn i denne aldersgruppe ikke bør træne alene, og der bør helst være mindst 48 timer mellem styrketræningssessionerne.

Hent program

Styrketræningsprogram for Development til senior

Programmet er designet til unge i slutningen af puberteten såvel som voksne spillere i alle aldre. Derfor stilles der høje krav til teknisk dygtighed, og det forventes, at de fleste vil kunne udføre programmet på egen hånd.

Hent program

DAFF20 skadesforebyggende opvarmnings program

DAFF20 er et skadesforebyggende program, udviklet efter det anerkendte FIFA11+ program, men tilpasset til de specifikke fysiske krav inden for amerikansk fodbold. Programmet kan anvendes som opvarmning før træning og findes også i en komprimeret udgave (15 minutter). For at opnå den fulde skadesforebyggende effekt anbefales det at gennemføre det lange program (20 minutter).

Hent program

Om DAFF