Find klub & vær med

Kvinder i amerikansk fodbold

Kan piger/kvinder spille amerikansk fodbold?

Selvfølgelig kan de det! Piger bør prøve amerikansk fodbold for at opleve teamwork, styrke og selvtillid. Sporten byder på spænding og fællesskab, samtidig med at den udfordrer grænser og skaber livslange minder.

At kvinder også kan spille amerikansk fodbold, som i mange henseender anses som en sport primært for mænd, har stor betydning for de spillere, som findes i dag:

”Jeg startede til football som 13-årig. Dengang var det rigtig fint for mig at spille med drengene og udvikle mig med dem, men da vi blev ældre, rykkede de alle på seniorholdet, og der kunne mine fysik ikke følge med. Selvom jeg kunne få dispensation og fortsætte med at spille ungdomsbold, så ville jeg jo egentlig bare gerne fortsætte med at udvikle mig med dem, jeg kendte. Derfor blev jeg også lykkelig over at høre om initiativet til et kvindehold i 2017. Jeg var med til den første træning, og det hele er historie derfra”, Cecilie Midskard Hundebøll, spiller for Copenhagen Raptors.

Hvor kan man spille football?

Som den første klub i Danmark startede Copenhagen Raptors i 2017 et rent kvindehold. Siden tilbyder flere klubber kvinde football, og der er nu kvindehold i Valby, Aalborg, Aarhus, Vejle og Odense.

Herudover kan piger i stort set alle klubber i Danmark spille sammen med drengene, og når de er lidt ældre spiller kvinderne enten på kvindehold eller sammen med fx U19 drengene.

Hvordan er sporten for kvinder i Danmark

Kvinde football er stadig en lille del af football i Danmark, men sådan bliver det ikke ved med at være – kvinde football er nemlig i fremgang. Der er ikke en liga for kvindehold, men Copenhagen Raptors spiller i den svenske 1. division og har i 2023 lavet et samarbejde med de andre danske klubber, så alle, der gerne vil spille kamp, kan være med.

Derudover er der gennem hele året både camps, trænings- og venskabskampe med holdene på tværs af Danmark. Der er derfor rig mulighed for at udvikle sig som spiller og prøve kræfter med sporten i en rigtig kamp.

For kvinderne i sporten er det vigtigt, at der er plads til alle. De udvikler sig sammen, og alle kvinder i fra 16 år er velkomne uanset form og størrelse. Her får du ikke bare holdkammerater – du får venner for livet.

 

Vil du prøve kræfter med sporten?

Kom til en træning, hvis du gerne vil bevæge dig og samtidig finde et fællesskab med andre trods af forskelligheder i en klub i nærheden af dig.

 

Om DAFF